Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

"С палки и ритници ме биха. Спукана ми е главата" - пребит на протеста срещу БФС с разказ пред Bulgaria ON AIR

По думите му петима униформени са го били, докато е на земята и с вдигнати ръце

17.11.2023 | 18:00 Редактор: Калина Донкова

Десетки пострадаха по време на снощния протест срещу ръководството на Българския футболен съюз. След сблъсъците между полицията и протестиращите, много демонстранти обвиниха органите на реда в полицейски произвол. Ексклузивно за предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR говори един от ранените.

"Аз бях точно в парка, до паметника и встрани, за да гледам как стоят нещата и се виждаше всичко от там където бяхме. От наша страна, не мога да отрека, беше си като на протест. Викахме си, имаше си викане на оставка, псувни, което е нормално за един протест, но от наша страна, нашата компания, която бяхме там, нямаше нито една хвърлена бомба от нас, нямаше хвърлен камък", разказа Никола.

По думите му той е бил неутрализиран от един полицай, но секунди по-късно петима униформени се доближили към него и му нанесли побой.

"То стана за секунди. Докато се завъртя, видях един полицай, който тичаше към мен. Беше с вдигнат шлем, видях, че е по-възрастен човекът, предупреди ме да легна на земята и да си вдигна ръцете, за да не ме пребие. Легнах и вдигнах ръце, бях обезвреден, нищо не правех. Той ме подмина и малко след него вдигнах глава и видях петима, пак с вдигнати шлемове, млади момчета, комплексари привидно. Беше като на сцена от филм – пет човека бият един легнал на земята, без някаква причина", разказа Никола.

Така след случката, Никола е с множество шевове по главата, синини по дясната част на тялото и отпечатъци от полицейски палки.

"С палки и ритници ме биха, цялата ми дясна страна е синя. Цяла нощ в болницата ми шиха главата, спукана ми е главата и имам синини по цялата дясна част на тялото", допълни Никола.

Пострадалият е категоричен, че става дума за брутален полицейски произвол и заяви, че ще търси правата си по съдебен ред, като призова и другите пострадали да постъпят по същия начин.

Вижте цялото интервю на Калина Донкова във видеото.


1
1 rate up comment rate down comment 5
Патил
преди 5 месеца
Едно време като се оплаквах,че са ме били майка ми казваше:,,Аз като си стоя в къщи никой не ме бие".А аз ви казвам-заслужавате не да ви бият,а да ви пребият.По мое време(преди 50 години) най-големите двойкаджии и хайлязи бяха футболисти. Сигнализирай за неуместен коментар