fallback

Битка между институциите и властите - кой какво цели?

Държат едни дела, които се активират в подходящия момент, заяви Андрей Янкулов

31.05.2023 | 10:30 Автор: Тодор Петров

"Не за първи път наблюдаваме кампанийна активност. Не съм слушал 5 часа записи, но от това, което се изнесе, не видях нещо, което може да съставлява престъпление против републиката. Все пак, когато има сигнали, прокуратурата трябва да излезе със заключение има ли данни за престъпление", заяви експертът от Антикорупционния фонд Андрей Янкулов в предаването "Директно".

Той отбеляза, че голяма част от сигналите са случи от доста назад във времето и по тях до момента не е имало особено развитие.

"За мен е странно да няма изясняване на тези казуси за 3 години, все трябва да приключи воденото разследване. Попадаме в хипотезата за държането на едни дела някъде, които се активират в подходящия момент, като се цели извънпроцесуален ефект", посочи Янкулов пред Bulgaria ON AIR.

Според него изявлението на Борислав Сарафов за корупционните практики не бива да бъде оставяно да премине в общественото пространство, а да му се обърне сериозно внимание.

"Винаги по такива дела с висок обществен интерес се прокрадва политически нюанс. В момента виждаме прекомерна конюнктурност на събитията и кампанийност, която се развива. Това нещо не обслужва легитимни законови цели", подчерта Янкулов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Страхувате ли се от развитието на изкуствения интелект?

Не, човекът винаги ще го контролира и единствено ще ни бъде от полза.
27%
Да, има опасност да ни подчини и дори унищожи.
50%
Страхувам се единствено да не "открадне" работното ми място.
8%
Не ме интересува, имам далеч по-сериозни страхове и проблеми.
14%
Общо 2002 гласа

fallback
Още от Директно
fallback