Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

"Нека се бием само със снежни топки" - стартира кампания срещу училищния тормоз

Коментар на Михаела Боянова от Фондация "П.У.Л.С."

21.02.2023 | 15:22 Редактор: Калина Донкова

След като преди дни двама мъже пребиха ученик в Етрополе заради хвърлена снежна топка, неправителсвени организации започнаха кампания срещу училищния тормоз. 

Инициативата ще премине под надслова "Нека се бием само със снежни топки" и ще приключи на 2 март. Тя е посветена на Деня на розовата фланелка - с фокус върху превенцията на училищния и онлайн тормоза.

Инициативата ще обедини усилията на младежките организации по посока на повишаване на информираността и чувствителността на младите хора по темите за тормоза в училище и кибертормоза, както и ще информира и включи младите хора в разговорите за видовете насилие в училище, начините на предпазване и възможности за търсене на помощ и подкрепа. 

В рамките на кампанията ще бъдат организирани поредица от онлайн и офлайн събития и инициативи, насочени към млади хора, а в основата ѝ ще стои приложението на специфично разработена за целта игра – "Училищни войни",  която по един интерактивен начин да насочи вниманието към темите, свързани с насилие в училище и как да го предотвратявам .

Темата коментирахме в предаването "Директно" с Михаела Боянова от Фондация "П.У.Л.С.".

Гледайте целия разговор във видеото.