Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Икономист: 44% от потребителите казват, че бюджетът им за телефон е до 300 лв.

"Голяма част от потребителите робуват на марки", заяви Михаил Димитров

23.02.2022 | 23:33 Редактор: Ваня Кузманова

"Изискванията за телефон втора употреба са няколко. Първо - потребителите искат да имат сигурност, че тези телефони са инспектирани. Телефоните втора употреба могат да бъдат до 50% по-евтини от новите устройва, но в същото време неразличими от тях", каза икономистът Михаил Димитров в студиото на "Директно"

Той коментира, че потребителите се насочват към това устройството втора употреба да не се различава от новото устройство. 

"Голяма част от потребителите робуват на марки. 44% от потребителите казват, че бюджетът им за телефон е до 300 лв,", допълни той.  

"Когато човек си закупи нов телефон иска да му се наслади, именно затова ако има алтернативи, при която потребителите могат да се освободят от старото си устройство много бързо без да се занимават. Това е най-добре за тях", посочи Михаил Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Той заяви, че има потребители, които са готови да направят всичко, за да получат цената, която търсят и има и такива, които искат бързо да се освободят от старото устройство.

"На първо място за потребителите, които закупуват телефон втора употреба са важни техническите характеристики - качеството на камерата, паметта и бързината на телефона", завърши икономистът. 

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК