Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Once Dance Week - танцувалното събитие на годината

Фестивалът е част от Пловдив 2019 – Европейска столица на културата

18.07.2019 | 19:00 Редактор: Зара Паталева

12-ото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK ще се проведе в Дома на културата "Борис Христов" в Пловдив, като откриването е на 20 септември.

Тази година фестивалът е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и с подкрепата на Министерството на културата на Република България.

Ще видим уникални световни представления и пърформанси, като началото ще постави спектакълът "Дете", последната продукция на знакова белгийска компания.

Безкомпромисно представление с внушителна сценография, което проследява различните етапи и скритите лица на детството - най-същественият етап в развитието на личността.

Сцената се превръща в магическа гора, а сетивата се преобръщат, защото случващото се пред очите на публиката ще докосне и събуди спомените за собствени преживявания, предразсъдъците и табуто.

Друг основен акцент в празничната програмата е спектакъл на австралийска компания за съвременен цирк. Оспорващи законите на гравитацията чрез невиждани циркови трикове, 7 акробати ще прелитат над публиката без предпазни въжета и ще прекрачат границите на човешките възможности.

Спектакълът ще бъде представен на 18 и 19 октомври, а за тези, които не ги е страх от свободно летене, се препоръчват местата от първите редове.