Братя Пулеви основават боксова академия

Новият спортен център възлиза на около 1 млн. лв.

22.09.2015 | 17:09 Редактор: Ваня Симонска
Братя Пулеви основават боксова академия

На площ от близо 1000 кв. м. братята Тервел и Кубрат Пулеви разположиха новия си спортен център Пулев. Към момента залата разполага с един боксов ринг на световно ниво като предстои поставянето на още един. Освен за тренировки тя може да се използва и за демонстрационни мачове. Тервел и Кубрат основават и собствена академия по бокс, където да бъдат изградени новите таланти в този спорт. Основен треньор на групите ще бъде менторът на Тервел Пулев – Боби Бояджиев, който ще бъде подпомаган от допълнителен треньорски екип. Ще се организират и специални тренировки, които ще се водят от двамата ни успешни боксьори.

"Идеята ни беше да направим академия, в която да се развиват новите боксови таланти на България. Да можем да предадем опита си на следващите поколения, за да продължат това, което ние сме започнали.", обясниха братя Пулеви.

Академията ще бъде отворена за всички деца и младежи, които искат да се занимават с бокс в свободното си време, дори да не искат да градят кариера. Освен това в центъра ще се състоят групови занимания по йога, пилатес, канго джъмп, модерни, латино, народни танци и балет. Проектирана е и специална зала за кондиционни тренировки, в която може да бъде използвана и популярната огромна гума за трактор, която Кобрата включва в силовата си подготовка. Спортен център ПУЛЕВ разполага още със солариуми, сауна, парна баня, кабинети за масаж. Цялата инвестиция е на стойност около 1 милион лева.