Отнемат 15 точки на ЦСКА

Клубът може да бъде изхвърлен и от В група

14.09.2015 | 20:38 Редактор: Ваня Симонска
Отнемат 15 точки на ЦСКА

ФИФА поиска БФС да отнеме 15 точки от актива на ЦСКА. Предписанието идва от Дисциплинарната комисия към световната футболна централа и е в резултат на множеството дългове на "червените" към различни кредитори. Това стана ясно на пресконференция на изпълнителния директор на родната централа Борислав Попов.

Българският футболен съюз трябва да предостави доказателство на ФИФА в десетдневен срок, че е отнел 15 точки на ЦСКА в Югозапдната "В" група. Санкцията е наложена, след като "червените" са загубили три дела за дължими суми на обща стойност 150 хиляди евро към бившите си играчи Лоик Бенсаид, Сокена Бенжалюн и Хоаким Уриарте. Ако ЦСКА не ги погаси в по-малко от 30-дневен срок следва друга санкция:

"В следващите 10 дни трябва да представим доказателства пред ФИФА за изпълнение на решението. Касае се за три дела, загубени от ЦСКА. Задълженията са в размер на около 150 000 евро, но има и други. Броят на заведените дела срещу клуба е двуцифрен.", разясни Борислав Попов.

Ако ЦСКА бъде изваден от "В" група, има право да участва в най-ниското ниво на футбола – "А" откръжна група. Дълговете обаче пак остават.

От футболния съюз признаха, че за 24 септември тази година е насрочено първото дело по обявяването в несъстоятелност на ЦСКА и че има ново дружество с името ЦСКА. То обаче, за да наследи историята, трябва да приеме и дълговете.

Ръководството на "армейците" е изпратило официално писмо до ФИФА да даде отстрочка за погасяването на дълговете, но шансовете това да се случи са минимални.