Балкан офроуд рали чупи рекорди

Най-голямото автомобилно състезание у нас за годината стартира след седмица пред "Св. Александър Невски"

10.09.2015 | 20:00 Редактор: Константин Томов
Балкан офроуд рали чупи рекорди

Най-голямото автомобилно състезание в България ще стартира на 19 септември със зрелищна церемония пред "Свети Александър Невски" в столицата. Седмица преди началото вече е ясно, че "Балкан Офроуд Рали" ще подобри миналогодишния си рекорд от 104 участващи екипажа - мотоциклети, ATV-та, бъгита, 4x4 автомобили и камиони. Над 30 медии от чужбина ще следят надпреварата със специални пратеници.

 

 

"Балкан Офроуд рали" се провежда за пета поредна година, като досега се наричаше "Бреслау Балкан". Състезанието е побратимено с легендарното "Бреслау Полша", организатор и на двете е българинът Александър Ковачев.

"Балкан Офроуд рали" е в две категории - скоростната Крос Кънтри и Екстремна, която е за високопроходими автомобили в стила на някогашната "Кемъл Трофи".

Тази година трасето с дължина почти 2100 километра ще премине през пет български планини - Рила, Родопите, Средна гора, Стара планина и Сакар.

Много атрактивен ще е етапът от Боровец до Старосел - 360 километра.

"Другият етап, който до голяма степен според мен ще реши надпреварата, това е шести етап, преместването от Старосел до третия бивак, който е на плажа в Шкорпиловци - обяснява Ковачев. - Крос кънтри ще карат 611 километра, а екстрийм - почти 500 километра. Това става за един ден".

Финалът е на плажа в Шкорпиловци край Варна на 26 септември. България Он Ер ще следи надпреварата.