81 СОУ с купата в памет на Теди

06.06.2015 | 15:00 Редактор: Десислава Джерманска
81 СОУ с купата в памет на Теди

81 СОУ „Виктор Юго” спечели турнира в памет на Теди (Теодор Желев), който се проведе на спортните игрища Bauhaus Arena в кв. „Дружба“. На финала шампионите победиха Левски-Раковски след 0:0 в редовното време и изпълнения на дузпи – 3:1. Преди това 81 училище се справи с Футболна Академия „Миньор 2013” с категоричното 7:0, докато талантите на „сините” надделяха над школата на легендата Пламен Марков – ДАФ, с 2:0 след много оспорван и равностоен мач. Момчетата на последния селекционер, класирал България на голям форум, пък се окичиха с бронзовите медали, благодарение на успеха с 4:2 над перничани.

Турнирът беше изпълнен с положителни емоции, а освен Пламен Марков, специален гост беше и спортният министър Красен Кралев. Отборите получиха множество награди – купи и медали, а след това на всяко едно от тях му беше раздадено и пликче с подаръци. Кристиян Сотиров от 81 СОУ беше избран за най-добър вратар на турнира, след като на финала хвана две дузпи, Стефан Илиев от Левски-Раковски получи приза за най-добър защитник, а Дарин Асенов от ДАФ стана нападател №1. Храбрите малчугани от Миньор пък взеха наградата за феърплей.

Накрая всички се събраха заедно и похапнаха вкусна торта, а Пламен Марков пожела на първо място на участниците да бъдат живи и здрави и да успеят да сбъднат мечтата си – да станат професионални футболисти.