Джокович грабна трофея в Маями след категорична победа над Надал

Сърбинът изигра перфектен мач и стигна до успеха след 6:3, 6:3

31.03.2014 | 14:22 Редактор: Боян Христов
Джокович грабна трофея в Маями след категорична победа над Надал

Новак Джокович успя да постигне страхотна победа с 6:3, 6:3 над световния номер 1 Рафаел Надал и по този начин завоюва трофея в силния турнир от сериите "Мастърс 1000" в Маями.

Така испанецът продължава да бъде без титлата в Маями, като това бе негов четвърти провал на финала в този турнир, а Джокович демонстрира с представянето си, че вече се намира в добре познатата си отлична форма, след като сърбинът започна колебливо тази година.

Трофеят е четвърти за Джокера в този турнир, като два от неговите успехи дойдоха именно след победи над Рафа.

Първият сет започна със силна игра от страна на Надал, който достигна до точка за пробив още в първия гейм на мача, но Джокович успя да я спаси.

Сърбинът достигна до две точки за пробив при 3:2 и успя в крайна сметка да се възползва от страхотната възможност, която се отвори пред него, и проби Рафа.

До края нямаше повече пробиви и така сръбският тенисист поведе със сет аванс.

Ноле започна ударно втория сет в който поведе с ранен пробив, а до края бе безупречен при подаванията си, като дори не даде на Рафа да достигне до точка за връщане на пробива. При 5:3 Джоко проби за втори път и затвори мача.

С днешния си триумф разликата между двамата в световната ранглиста бе намалена до 1920 точки, а в началото на месеца тя бе двойно повече.

Още новини от света на тениса четете в Gol.bg