Колон изпусна победата срещу Годой Крус

Двата отбора си разделиха по една точка след късен гол на "винарите"

05.03.2014 | 15:25 Редактор: Боян Христов
Колон изпусна победата срещу Годой Крус

Лидерът в аржентинската Примера дивисион Колон изпусна да запише ценна победа в борбата за титлата. Пред препълните трибуни на своя стадион "Естанислао Лопес" отборът от Санта Фе завърши 1:1 с третия в класирането Годой Крус и изпусна възможността да се откъсне на 6 точки пред тях.  

Първото полувреме премина изцяло под диктовката на домакините, като те изпуснаха няколко добри положения. Годой Крус отвърнаха на предизвикателството чак през втората част и също създадоха опасности пред вратата на Колон. 

В тяхната мрежа обаче падна първия гол в срещата, след чудесна солова акция на Марсело Мери в 65-атата минута. Той последователно финтира няколко защитници на Годой и с красив и премерен удар от границата на наказателното поле прати топката покрай стража на гостите.

Радостта на Колон обаче трая само двадесет минути, като само пет преди края след статично положение топката бе центрирана в наказателното поле на червено-черните. Там Факундо Андрес Кастилон остана непокрит и от непосредствена близост преодоля вратаря след удар с глава. 

Резултатът се запази до края и така след изиграването на шестия кръг от шампионата на Аржентина Колон продължава да води в класирането с 13 точки, а зад него с по 10 остават Велес, Годой Крус и Естудиантес.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg