Джокович и Федерер продължават напред в Дубай

Маестрото се поизмъчи с Щепанек, Ноле смаза испанец

27.02.2014 | 13:15 Редактор: Боян Христов
Джокович и Федерер продължават напред в Дубай

Петкратният шампион на турнира в Дубай Роджър Федерер се класира за четвъртфиналите след победа над чеха Радек Щепанек с 6:2, 6:7 (4:7), 6:3 на надпреварата с награден фонд 2,36 милиона долара.

Швейцарецът срещна съпротива само във втория сет, който загуби след тайбрек. Федерер, четвърти в схемата, обаче не позволи обрат и в третия решителен сет спечели с 6:3.

Чешкият ветеран проби сервиса на Федерер в началото и на трите сета, но швейцарецът успя да запази хладнокръвие и стигна до победата за малко повече от два часа игра. Това е девета поредна победа за Федерер срещу Щепанек.

На четвъртфиналите швейцарецът ще срещне друг чех - Лукаш Росол, който отстрани руснака Дмитрий Турсунов с 6:4, 7:6 (7:4).

"Не започнах добре, но е хубаво, че успях да спечеля, макар и трудно", коментира Федерер, цитиран от БТА.

Водачът в схемата Новак Джокович, който е четирикратен победител в Дубай, имаше далеч по-лесна задача и се наложи с лекота над испанеца Роберто Баутиста с 6:1, 6:3.

Финалистът от 2013 година в Дубай Томаш Бердих, трети в схемата, също продължава напред, след като се наложи над украинеца Сергий Стаховски с 6:2, 6:1 за 57 минути игра.

Още новини от света на тениса четете в Gol.bg