Златен ритон за Цвети Пиронкова

Мечтата ми е да спечеля турнир от Големия шлем, пожела си българката

20.01.2014 | 17:24
Златен ритон за Цвети Пиронкова

Цветана Пиронкова беше удостоена с реплика на златния ритон от Панагюрското златно съкровище от общината в Пловдив. Признанието е по случай победата на най-добрата ни тенисистка на турнира от WTA в Сидни.

"Това, което Цвети прави за популяризирането на Пловдив, е много повече от бюджета, който даваме за реклама", каза кметът на града Иван Тотев. По думите му успехът на тенисистката е добър старт за годината, в която Пловдив е обявен за европейски град на спорта.

"Титлата е голяма радост за мен и огромно потвърждение, че аз съм там, сред най-добрите и съм там от много години и мога да ги победя”, каза от своя страна щастливата тенисистка.

Цвети обяви, че следващото й участие е на турнира "Фед къп", който ще се проведе от 4 до 9 февруари в Будапеща.Следват квалификации за турнира в Доха и турнира в Дубай.

“Все още не съм започнала подготовката си, тъй като искам да се възстановя психически и физически”, каза Пиронкова. Ранглистата за мен не е от голямо значение, приятно е да си сред първите 50 или 20, но за мен най-голямата мечта е да спечеля турнир от Голям шлем, каза още тенисистката.