Световният елит по карате киокушин ще се срещне за пръв път в България

Специалисти и организатори са категорични, че първенството ще бъде не само престижно, но и максимално зрелищно.

03.10.2013 | 10:47
Световният елит по карате киокушин ще се срещне за пръв път в България

На 5 и 6 октомври 2013 г. в столичната “Арена Армеец” започва първото в България Световно първенство по карате киокушин, организирано от Българската карате киокушин федерация и Световния киокушин съюз. Зрителите ще имат свободен достъп, за да се насладят на битките между най-добрите киокушин бойци – входът е безплатен и за двата състезателни дни.

Специалисти и организатори са категорични, че първенството ще бъде не само престижно, но и максимално зрелищно. Домакините са подготвили програма, която ще задоволи всички потребности на такъв вид значимо събитие – очакват се срещи между 297 изявени майстори (мъже и жени) от 52 страни, разпределени по категории.

Първенството ще бъде открито от ръководителите на Световния киокушин съюз, благодарение на които най-твърдият стил в каратето доби своята широка известност в цял свят – Хатсуо Рояма, Люк Холандер и Стив Арнейл.

Програмата ще включва традиционни за изкуството на киокушина елементи, парад на знамената под звуците на фанфари, ритуален бой на барабан – изпълнен от сенсей Андрей Иванов, демонстрации на различни киокушин техники и много други. Специален танц, с който България ще демонстрира красотата на националния фолклор пред всички гости, ще бъде изпълнен от изявения ансамбъл на Нешка Робева.

Водещ на събитието ще бъде Делян Петришки от телевизия Bulgaria On Air.

Пети и шести октомври, зала „Арена Армеец” – два дни, в които красотата на източното бойно изкуство киокушин ще пристигне на запад – Световно първенство за пръв път в България!