Мартин Петров реши да играе във втора дивизия

Националът увери „Болтън”, че е щастлив да изпълни договора си след изпадането от Висшата лига.

22.05.2012 | 12:22
Мартин Петров реши да играе във втора дивизия

Мартин Петров реши да си спести летни трансферни грижи като остане в изпадналия от английския елит „Болтън”. Президентът на клуба Фил Гартсайд със задоволство обяви, че българинът ще изпълни своя договор за още една година.

33-годишният врачанин носи белия екип вече две години, след трите с „Манчестър Сити” (юли 2007 – юни 2010). В този сезон, въпреки периоди сред резервите, Марто доказа високото си ниво с 35 участия и 6 гола (31/4 във Висшата лига).

„За нас е важно да запазим състава от Висшата лига за следващия сезон в Чемпиъншип – обясни босът Гартсайд. - Единственото разочарование е Найджъл Рио-Кокър, който реши да използва освобождаваща клауза. С контракта на Мартин Петров всичко е наред, изтича в края на следващия сезон. Той даде индикации, че е повече от щастлив да остане тук.”

Паралелно националният селекционер Любо Пенев обяви, че ще разчита и занапред на Мартин, въпреки че не го повика за приятелските мачове срещу Холандия (26 май) и Турция (29 май) в Амстердам и Залцбург. Според бившия №9 на България, лявото крило може още много да е полезен на отбора с уменията и опита си.

Сръбският вратар на „Миньор” Иван Чворович може да дебютира в националния, след като замести Николай Михайлов. Синът на Борислав Михайлов отпадна от лагера в Правец заради специфично нетравматично заболяване, което наруши работата му през последния месец в „Твенте”. Изследвания в Холандия, Испания и България не са изяснили произхода на проблема и затова е изпратен материал за изследване в Германия. Другите вратари за мачовете в края на месеца са Стоян Колев и Пламен Илиев.