“Лудогорец” пречупи “Локомотив” (Пд) за купата

Два светкавични гола донесоха обрат и исторически първи трофей на новака в елитния футбол.

16.05.2012 | 21:23
“Лудогорец” пречупи “Локомотив” (Пд) за купата

“Лудогорец” спечели първия си трофей след блиц обрат за победа 2:1 над “Локомотив” (Пд) във финала за Купата на България. В динамичен и емоционален мач на бургаския стадион “Лазур” тимът от Пловдив повече в 18-ата минута чрез красив диагонален шут на Даксон. Друг бразилец – Марселиньо, изпрати трофея в Разград с попадения за три минути (76-79) след подавания на капитана Емил Гъргоров.

“Локомотив” остана шокиран от обрата и не успя да реагира, а в самия край нервите не издържаха и след меле червен картон получи защитникът Бенжелюн. Принос за зрелището имаха и привържениците. В началото на второто полувреме реферът Станислав Тодоров прибра за няколко минути отборите в тунела заради дъжд бомби и димки от сектора на “Локо”.

“Черно-белите” записаха четвърти изгубен финал в турнира (след 1948, 1960 и 1971). За треньора им Емил Велев това е втори пореден неуспех след миналогодишния със “Славия” (загуба от ЦСКА).

Лидерът на “Локо” Здравко Лазаров коментира: “Изпуснахме този мач, но това е футболът, вкараха ни два идентични гола през центъра след недопустими грешки. Трябваше да направим две принудителни смени, но стана хубав финал за публиката, който за наше съжаление загубихме”.

27-годишната звезда на “Лудогорец” Марселиньо се израдва на българо-английски, че спечелил трофея с “много хелп” от Господ. Капитанът Емил Гъргоров допълни, че сега отборът ще направи всичко възможно за дубъл с шампионската титла, която ще се реши чрез директен мач с ЦСКА в Разград в последния кръг.

Треньорът на “Лудогорец” Ивайло Петев заяви: “Турнирна битка с две части, като в първата не играхме толкова добре, но във втората с корекции, повече комбинативност, дух и характер стигнахме до два гола. Благодаря на моите момчета, защото те пишат история. От утре започваме да мислим за шампионатния мач с Калиакра”.