Обир помогна на „Байерн” срещу „Реал”

Три чифта обувки на Кристиано Роналдо изчезват от съблекалнята преди драматичен развой за 2:1 в Мюнхен.

18.04.2012 | 08:53
Обир помогна на „Байерн” срещу „Реал”

„Байерн” взе стратегическа преднина 2:1 срещу „Реал” (Мадрид) в полуфинала на Шампионската лига. Изходът беше решен с гол на Марио Гомес в последната 90-та минута, а още две обстоятелства разгневиха испанския гранд.

Точно преди мача на стадиона в Мюнхен от съблекалнята на „Реал” са задигнати шест чифта футболни обувки, три от които на суперзвездата Кристиано Роналдо. Другите три са на партньорите му в атака Месут Йозил и Карин Бензема, освен това изчезват няколко фланелки.

Роналдо все пак игра със своя модел „Nike Mercurial Vapor VIII FG Red Black”, но единствено успя да направи асистенция към Йозил за 1:1 в 53-ата минута. Треньорът Жозе Моуриньо явно смята, че инцидентът е повлиял негативно, защото коментира: „Кражбата на обувките на Кристиано е срам! Невъзможно е нещо подобно да се случи на нашия стадион Бернабеу”. Испанският клуб подаде официална жалба до УЕФА.

Определяйки като главна причина за загубата попадението в последната минута, Моруньо засегна и другото лошо обстоятелство – неотсъдена засада за първия гол на „Байерн” в 17-ата минута. При изстрела на Франк Рибери, съотборникът му Луис Густаво беше зад отбраната на „Реал” и подскочи на пътя на топката към мрежата на Икер Касиляс. Вратарят е категоричен: „Той ми попречи да видя топката, това е чиста засада. Полуфиналът ще бъде решен в Мадрид. Ние вкарахме гол на чужд терен и това е важно, но трябва да помним, че Байерн има добри играчи”.

Моуриньо обобщи, че няма негативни чувства от първата загуба на отбора си в това издание на турнира и е оптимист за ответния мач на 25 април, защото „не трябва да правим исторически обрати, а нещо постижимо като победа с 1:0, 2:0 или 3:1”.

Преди реванша обаче „Реал” има възможно най-тежкия шампионатен мач – гостуване на изоставащия с 4 точки „Барселона” в събота. „Байерн” от своя страна загърби Бундеслигата още миналия кръг, когато треньорът Юп Хайнкес даде почивка на няколко титуляри срещу „Майнц” (0:0) и сега всички имаха ключови роли срещу „Реал”. Рибери и Гомес вкараха головете, капитанът Филип Лам (простил се със серия от 105 поредни мача в Бундеслигата) изработи победния, а халфът Тони Кроос бе сред най-дейните.

В крайна сметка – благодарение на обир, гол от засада или типична настойчивост до сетния миг – „Байерн” записа 9-та победа от 10 домакински евромача срещу „Реал” и има реални надежди да участва във финала на своя стадион. Според Хайнкес играчите му са убедени, че ще вкарат гол и в Мадрид. „Демонстрирахме страст и характер. Знаем как трябва да играем в стила на Байерн и на реванша. Момчетата вярват, че ще отбележат попадение и в Мадрид, но трябва да намерим точния баланс между атака и отбрана”.