„Атлетик” (Билбао) приема „Шалке 04”

Германците трябва да отбележат три гола и да не допуснат нито един, ако искат да продължат на полуфиналите в Лига Европа.

05.04.2012 | 14:22
„Атлетик” (Билбао) приема „Шалке 04”

Баските са сензацията в тазгодишното издание на турнира, след като отстраниха „Манчестър” (Юнайтед), а сега са на път да сторят същото и с немския тим. Билбао постигна успех с 4:2 в първия мач, което му осигурява комфортна преднина преди реванша в Испания.

„Наясно сме, че трябва да отбележим най-малко 3 гола и затова ще дадем всичко от себе си в този мач. Сигурен съм, че ще се получи добър двубой. И двата отбора ще играят открит футбол и ще се опитат да спечелят срещата. Ние ще искаме да вкараме много голове, а Билбао ще иска да се докаже пред своите фенове”, заяви звездата на германския отбор Раул.

Треньорът на „Атлетик” (Билбао) Марсело Биелса е сигурен за днешния мач с „Шалке 04”. Специалистът вярва, че неговият тим вече е подпечатал билета си за полуфинал в Лига Европа. „Ще играем, за да спечелим. Трябва да доминираме на терена, за да победим. В никакъв случай не бива да се успокояваме, защото тогава става лошо”, категоричен е Биелса.

В останалите мачове „Спортинг” (Лисабон) гостува на „Металист” (Харков), а „Валенсия” е домакин на АЗ Алкмаар. „Хановер 96” приема „Атлетико” (Мадрид).