“Левски” и “Лудогорец” изпускат шампионския влак

ЦСКА с две дължини пред конкурентите заради победи на “Литекс” и “Черно море”.

29.03.2012 | 20:10
“Левски” и “Лудогорец” изпускат шампионския влак

В полза на лидера ЦСКА завършиха двата централни мача от 21-ия кръг на “А” група. Преследвачите “Левски” и “Лудогорец” загубиха - съответно с 0:1 като гост на “Литекс”, и с 0:2 като домакин на “Черно море”.

“Червените” вече са на 6 точки пред вечния съперник и разградския тим. Тимът на Стойчо Младенов има 51 точки, след като взе измъчен домакински успех над “Берое” с 1:0. Втори излезе “Черноморец” с 46 точки след очаквана победа 6:0 над аутсайдера “Светкавица”.

“Лудогорец” и “Левски” са с по 45 и идния понеделник се сблъскват на “Герена”. “Литекс” се залепи до тях  с 44, след като Христо Янев донесе трите точки с марков шут от свободен удар в 33-ата минута.

В този възел около местата за евротурнирите най-напрегнато става положението на “сините”, защото отборите от Разград и Ловеч имат алтернатива чрез Купата на България.

“Левски” разочарова в първия мач след оставката на Николай Костов и под ръководството на новия стар треньор Георги Иванов-Гонзо. Рехава отбрана и много грешни пасове, а влезлият като резерва Христо Йовов изпорти две отлични възможности за гол. Пак той илюстрира безсилието на “сините” в добавеното време с неправилно изпълнен тъч и грешен 5-метров пас.

Гонзо се ограничи само в похвали своя отбор: “След първите 20 минути ние бяхме по-добрият отбор. Второто полувреме беше изцяло наше, нямахме шанс при головите положения, но важното е, че играхме агресивно и създаваме голови положения, аз съм доволен от желанието и характера на играчите. До края на първенството има още много мачове, ние ще се борим до края.”

Треньорът на “Литекс” Христо Стоичков не видя особено значение на резултата относно класирането: “Благодаря на момчетата за старанието и дисциплината. Не знам кой е пред мен и кой е зад мен в класирането, за мен е важно да работя оптимално с отбора.”

Есенният лидер капитулира на своя стадион в Разград - 0:2 срещу Черно море след голове на Паломино (18 мин) и Манолов (56). Това е трета поредна загуба за Лудогорец - очевидна игрова криза, но въпреки това треньорът Ивайло Петев остава на поста си поне до гостуването срещу “Левски”.