Арсенал победи Ливърпул с 2:1

Ван Перси донесе победата на „Артилеристите” в последната минута.

03.03.2012 | 17:42
Арсенал победи Ливърпул с 2:1

Арсенал победи Ливърпул, като гост в мач от поредния кръг на английската Висша лига.  Срещата започна много динамично, а домакините от Ливърпул се опитаха да наложат своя стил на игра.

В 18-ата минута Суарес и Каут направиха страхотно двойно подаване помежду си, с което елиминираха четирима бранители на „топчиите“.  Уругваецът преодоля вратаря на Арсенал, който посегна за топката, но съдията отсъди дузпа в полза на Ливърпул.  Зад топката застана Дирк Каут, но Войслав Шчесни усети ъгъла и спаси. Полският страж отрази и добавката на холандеца.

Късметът на Арсенал ги изостави пет минути по-късно. След подаване в наказателното поле, Кошчиелни засече топката и си вкара автогол.

В 31-та минута „Артилеристите” се върнаха в мача. След центриране на Саня, Ван Перси засече топката и изравни резултата.

През второто полувреме играта бе равностойна, но в крайна сметка Арсенал успя да излъже съперника. Подаване на Сонг намери Ван Перси, който с великолепен удар от малък ъгъл успя да донесе победата на отбора си.