fallback

Джокович на полуфинал в Дубай за четвърти пореден път

Роджър Федерер и Хуан Мартин Дел Потро ще спорят за другото място във финала.

02.03.2012 | 14:17

Tенис турнирът за мъже в Дубай навлезе в заключителната си фаза. В единия полуфинал днес играят Новак Джокович и Анди Мъри. Преди това в изцяло сръбски четвъртфинален сблъсък Джокович се наложи с 2:0 сета над своя сънародник Янко Типсаревич за малко повече от час и половина игра.

В първия сет темпото и резултатът бяха изцяло доминирани от шампиона, който не остави никакви шансове на своя противник и след два безответни пробива бързо стигна до категоричното 6:1. Във втората част Типсаревич изравни играта и успя да стигне до тайбрек, но не издържа на напрежението и отстъпи 6:7. Така за четвърти пореден път Джокович ще играе на полуфинал в Дубай.

В спор за място на финала световният номер 1 ще се изправи срещу третия в схемата Анди Мъри. Шотландецът се наложи със 7:5, 6:3 над чеха Томаш Бердих. За последен път Джокович и Мъри се срещнаха в полуфинала на Australian Open в мач, продължил 4 часа и 50 минути.

В другия полуфинал ще спорят Роджър Федерер и Хуан Мартин дел Потро. На четвъртфиналите аржентинецът Дел Потро надигра със 7:6 и 6:2 шестия в схемата Жо-Вилфред Цонга от Франция за 1 час и 32 минути игра.  На свой ред Федерер победи за 12-и пореден път Михаил Южни. За целта му бе достатъчен само един час игра.

fallback
fallback