Байерн Мюнхен на върха в немското първенство

Баварците победиха у дома Байер Леверкузен с 3:0.

26.09.2011 | 11:32 Редактор: Ваня Симонска
Байерн Мюнхен на върха в немското първенство

Байерн Мюнхен отново е на върха в класирането в германското първенство. Баварците победиха у дома Байер Леверкузен с 3:0. През всичките 90 минути домакините доминираха на терена и логично се поздравиха с трите точки. Още в 5-та минута Томас Мюлер откри резултата, след като засече подаване на Франк Рибери и от голлинията вкара за 1:0. След 19 минути игра защитникът на Байерн Мюнхен - Даниел ван Буйтен, покачи на 2:0 със силен шут  след изпълнение на пряк свободен удар. Крайният резултат оформи Ариен Робен в последните секунди на срещата. Това бе шестата поредна победа за немския гранд в първенството като вече е с актив от 18 точки.
Във Франция Рен и Сент Етиен завършиха при равенство 1:1. В края на първото полувреме Юсуф Хаджи даде преднина на Рен след като се възползва от лошо изчистена топка на стража на Сент Етиен и вкара за 1:0. В 56-ата минута обаче резултатът бе изравнен. След центриране на Фабиен Лемоан, Пиер-Емерик Аубемаян засече топката с глава и реализира за 1:1.
След това равенство Рен е на пето място във временното класиране с актив от 15 точки. Сент Етиен е на 11-а позиция в таблицата с 9 точки.