Аржентина и Испания на финала за „Купа Дейвис“

Аржентина и Испания ще спорят за трофея от турнира за „Купа Дейвис“. Двамата тима се класираха след краен успех съответно - над Сърбия и Франция.

19.09.2011 | 10:43 Редактор: Ваня Симонска
Аржентина и Испания на финала за „Купа Дейвис“

Сърбия загуби своя шанс да повтори успеха си от миналата година на тенис турнира за „Купа Дейвис“, след като в четвъртия мач на единично световният номер едно Новак Джокович загуби от Хуан Мартин дел Потро със 7:6, 3:0 и оттегляне на Джокович. Силни болки в гърба попречиха на сърбина да се бори до край за победата. Ноле не скри сълзите в очите си, но всичко вече беше приключило.
 „Опитах се – знаете, че се опитах да дам най-доброто от себе си на корта – заяви след загубата сърбинът. - Не бях в кондиция, не бях във форма дори на 60 % от това, което ми се искаше. Влязох в мача с ясното съзнание, че съществува голям риск. Първите болки се появиха още в Ню Йорк, а най-трудно ми беше във финала, когато провокирах контузията да крайната граница. След четвъртия гейм болката стана нетърпима.“
Аржентина  се е класирала три пъти на финал за „Купа Дейвис“, но никога не е печелила трофея. До този момент страната е спирана на финалната права от САЩ, Русия и Испания. Сега гаучосите ще търсят реванш именно от испанците, които ще са и домакини. Финалът ще се състои през месец декември.