Без българско участие на полуфиналите в тенис турнира „Алианц къп“

Италианката Ромина Опранди преодоля трудно четвъртфиналите на турнира.

15.09.2011 | 18:00
Без българско участие на полуфиналите в тенис турнира „Алианц къп“

Италианка, испанка, французойка и румънка са полуфиналитските на тенис турнира с награден фонд 100 хил. долара „Алианц къп“. Състезанието се провежда в София. От надпреварата отпадна водачката в схемата Йоана Ларсон.

Италианката  Ромина Опранди преодоля трудно четвъртфиналите на турнира, след като отстрани четвъртата в схемата французойка Ализе Корне с 6:7, 7:5, 6:0 в тричасов двубой на централния корт. Срещата бе прекъсната в първия сет, след като Корне получи разтягане в лявото бедро и намесата на физиотерапевт беше наложителна. Въпреки травмата 21-годишната тенисистка от Ница затрудни максимално съперницата си от Италия в първите два сета и дори спечели втория. В третия обаче 25-годишната  Опранди, която е номер пет в основната схема, бе безкомпромисна и не даде дори и един гейм. Следващата й съперница е шампионката от 2010 година Матилде Йохансон от Франция, която бе категорична срещу представителката от Румъния Кристина-Андреа Миту и се наложи с 6:3, 6:2.

Друга румънка Александра Каданцу също преодоля четвъртфиналната фаза и ще се изправи срещу испанка Силвия Солер-Еспиноса. Еспиноса отстрани водачката в схемата и основна фаворитка Йоана Ларсон от Швеция с 6:2, 6:2.