Русия сочена за фаворит във волейболния мач с България

Отборът на Русия не познава вкуса на поражението до момента на Европейското първенство.

15.09.2011 | 17:51
Русия сочена за фаворит във волейболния мач с  България

След близо час  мъжкият ни национален отбор по волейбол излиза срещу Русия в четвъртфинален двубой на Европейското първенство. Състезателите на Владимир Алекно са считани за абсолютен фаворит за спечелване на двубоя.
Отборът на Русия не познава вкуса на поражението до момента на Европейското първенство. Тимът, воден от Владимир Алекно, дори има само един загубен гейм в груповата фаза от Португалия. Друг плюс за Русия е фактът, че отборът почива в два поредни дни. „Сборная“ се класира директно за 1/4-финалите, докато българските волейболисти играха плейоф за попадане сред осемте най-добри на първенството.
Днес тимът ни направи едночасова тренировка в залата в Карлови Вари, като акцентът падна върху изпълнението на сервиз и посрещане.
Въпреки че руснаците са считани за фаворити в спечелването на титлата, Матей Казийски и компания също имат с какво да се похвалят. Отборът ни е единственият побеждавал „Сборная“ тази година. Състезателите на Владимир Алекно имат неприятен спомен и от предишното европейско в Турция, когато в спор за бронзовите медали нашите надделяха с категоричното 3:0.