Финалът на US Open при мъжете ще е понеделник

Така за четвърта поредна година ще бъде нарушена традицията финалният мач да се играе в неделя.

09.09.2011 | 14:11 Редактор: Ваня Симонска
Финалът на US Open при мъжете ще е понеделник

Финалът на US Open при мъжете ще се изиграе в понеделник, обявиха организаторите на последния за годината турнир от "Големия шлем". Промяната се налага заради многото размествания в програмата, предизвикани от лошото време и дъжда над Ню Йорк в предишните два дни. Така за четвърта поредна година мъжкият финал ще се проведе в понеделник, а не както е по традиция - в неделя.
Междувременно Роджър Федерер се класира за осма поредна година на полуфиналите на US Open. Швейцарецът взе реванш и победи с 6:4, 6:3, 6:3 Джо-Вилфрид Цонга, от когото имаше две загуби в последните им две срещи.
В очертаващия се като най-интересен полуфинал Федерер ще се изправи срещу Новак Джокович, който преодоля другия сърбин в турнира Янко Типсаревич с 7:6, 6:7, 6:0, 3:0 и отказване на Типсаревич поради контузия. Битката между двамата продължи три часа и 27 минути.
Шампионът от миналата година Рафаел Надал също продължава напред в турнира, класирайки се на четвъртфиналите. Испанецът победи Жил Мюлер от Люксембург с 7:6, 6:1, 6:2 след малко повече от час.
Анди Родик също се класира за следващата фаза на турнира след 6:3, 6:4, 3:6, 6:3 над испанеца Давид Ферер. В друг мач при мъжете Джон Иснър елиминира на осминафиналите французина Жил Симон в четири сета, три от които завършиха в тайбрек 7:6, 3:6, 7:6, 7:6.
При жените на US Open бившата номер едно в света и трикратна шампионка Серина Уилямс продължава на полуфинал. Американката надделя със 7:5, 6:1 над рускинята Анастасия Павлюченкова на 1/4-финалите.
Съперницата на Уилямс в следващата фаза ще бъде световната номер едно Каролин Вожняцки. 21-годишната датчанка от полски произход победи на четвърт-финал поставената под номер 10 в схемата Андреа Петкович с 6:1, 7:6 след 1 час и 40 минути игра.