Винъс Уилямс прекрати участието си в US Open

Американката, която е двукратна шампионка в турнира, се отказа заради автоимунно заболяване.

01.09.2011 | 14:08
Винъс Уилямс прекрати участието си в US Open

Бившата номер 1 в света Винъс Уилямс прекрати участието си на US Open. Американката, която е двукратна шампионка в турнира, се отказа заради автоимунно заболяване. Това на практика означава, че Уилямс ще напусне Топ 100 на женската ранглиста при следващото й обновяване.
Тази вечер Винъс Уилямс трябваше да излезе на корта срещу Забине Лизицки  от Германия в спор за място в трети кръг.
Вера Звонарьова вече се класира за третия кръг. Втората, поставена в основната схема, победи Катерина Бондаренко със 7:5, 3:6, 6:3. Рускинята допусна 46 непредизвикани грешки, но въпреки това преодоля съпротивата на опонентката си от Украйна, която игра четвъртфинал в Ню Йорк през 2009 година.
„Определено това беше добър тест за мен – отбеляза Вера Звонарьова. - Очаквах, че ще бъде труден мач. Не играх най-добрия тенис. Но ако се върнем назад ще видим, че аз никога не се представям добре в първите няколко кръга“.
Следващата опонентка на Вера Звонарова на US Open е Анабел Медина Гаригес. 
Мария Шарапова продължава с перфектното си представяне в Ню Йорк. Рускинята се наложи над Анастасия Якимова с 6:1, 6:1. В трети кръг Шарапова, която е поставена под номер 3 в основната схема ще се изправи срещу италианката Флавия Пенета, която даде само 3 гейма на Ромина Опранди.