Матеус избра 21 играчи за мача с Англия

Владимир Гаджев и Румен Трифонов отпаднаха от групата.

29.08.2011 | 11:45
Матеус избра 21 играчи за мача с Англия

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Лотар Матеус редуцира групата за европейските квалификации с Англия и Швейцария. Германският специалист намали състава от 30 футболисти на 21.
Изненадващо от групата бяха извадени капитанът на Левски Владимир Гаджев и защитникът на ЦСКА Румен Трифонов. За сметка на последния бе предпочетен бранителят на червените Костадин Стоянов, който показа добра игра в шампионатния мач срещу Монтана, спечелен с 5:0. Сред деветте, които отпаднаха от списъка, са предимно млади играчи от Левски, Литекс и ЦСКА. Това са Пламен Илиев, Георги Миланов, Момчил Цветанов, Александър Цветков, Александър Тонев и Георги Терзиев.
Днес националите се събират на лагер преди мача с Англия, като първата тренировка ще се проведе на Спортния комплекс в Правец от 18.30 часа. Двубоят с Англия е на 2 септември на националния стадион Васил Левски, а с Швейцария на 6 септември в Базел.
Пълният списък на Лотар Матеус за европейските квалификации с Англия и Швейцария е следният:
Вратари: Николай Михайлов и Владислав Стоянов;
Защитници: Иван Бандаловски, Живко Миланов, Николай Бодуров, Иван Иванов, Валентин Илиев, Александър Тунчев, Костадин Стоянов, Петър Занев;
Полузащитници: Станислав Манолев, Стилиян Петров, Благой Георгиев, Цветомир Цонков, Георги Сърмов, Маркиньос, Ивелин Попов;
Нападатели: Мартин Петров, Спас Делев, Цветан Генков и Георги Божилов.


Владимир Гаджев и Румен Трифонов отпаднаха от групата.