Изхвърлиха Фенербахче от Шампионска лига

Към този момент няма индикации, че тимът ще бъде изваден и от турския шампионат.

25.08.2011 | 13:31 Редактор: Ваня Симонска
Изхвърлиха Фенербахче от Шампионска лига

Шампионът на Турция бе изхвърлен от Шампионска лига заради скандала с уговорени мачове в местното първенство. Решението бе потвърдено на официалната страница на УЕФА. Към този момент няма индикации, че тимът ще бъде изваден и от турския шампионат.
В Европа ще играе класиралият се на второ място през миналия сезон – Трабзонспор. Клубът вече бе елиминиран в във втория предварителен кръг на турнира от Бенфика. Интересното в случая е, че и Трабзонспор е замесен в корупционния скандал.
„Вярваме, че работим и вървим по правилния път- заяви пред медиите президентът на Турската футболна федерация  Мехмет Али Айдънлар.- Решението ни не подлежи на съмнение, тъй като сме разгледали всички обвинения срещу тима и налични документи. УЕФА отдава голямо значение на Шампионската лига. Това е изключително важен бранд за тях и са взели решението като предпазна мярка“.
Предварително планираният мач между Трабзонспор и Атлетик (Билбао) за влизане в групите на Лига Европа няма да се състои. Вместо това баските се класират автоматично.