Стадионите в Бразилия – готови до края на 2013 г.

Влагат 415 млн. долара за ремонт на спортното съоръжение в Бело Оризонте.

25.08.2011 | 13:15 Редактор: Ваня Симонска
Стадионите в Бразилия – готови до края на 2013 г.

Подготовката за Световното първенство в Бразилия през 2014 г тече с пълна пара. Въпреки че страната изостава в подготовката за Мондиала и най-вече със строежа на стадионите, се забелязва значителен напредък.
Едно от бъдещите спортни бижута на страната – стадионът в Бело Оризонте, трябва да бъде напълно завършен до декември 2013 г. На обекта кипи денонощна работа, тъй като съоръжението е в конкуренция с други градове-кандидати за откриването на големия футболен форум. Стадионът ще бъде напълно обновен, а капацитетът му ще има 65 хиляди седящи места.
„Текущият етап на строителните дейности върви по график- заяви Рикардо Бара – главен експерт по строежа на стадиона.- Стараем се всичко да отговаря на изискванията на ФИФА.“
Въпреки че миналата година през юни месец работниците обявиха стачка в продължение на 4 дни заради ниско заплащане, решение на проблема беше намерено и работата по стадиона продължи.
Ремонтът се оценява на 415 млн. долара и включва нови рампи за достъп, препроектиране, покрив на трибуните, обновяване на терена, плюс нови места за паркиране.