Матеус обяви футболистите за евроквалификациите

Сред избраниците на германеца отново попаднаха и опитните Мартин Петров и Стилян Петров.

23.08.2011 | 10:57
Матеус обяви футболистите за евроквалификациите

Селекционерът на националния отбор Лотар Матеус обяви разширен състав за евроквалификациите. В списъка за мачовете срещу Англия и Швейцария попаднаха 30 футболисти.
Халфът на Черноморец Бургас - Цветомир Цонков, попадна в разширения състав на Националния отбор по футбол за предстоящите квалификации за европейското. Германецът е изненадан от силната игра на Цонков и той заслужи място в групата от 30 футболисти. Набедените за неспазване на установените правила в отбора - Бодуров, Иванов, Попов, Занев и Манолев, също са в състава. Заради контузия Чавдар Янков е аут от листа. Повиквателна е получил и халфът на Касъмпаша -Георги Сърмов. Сред избраниците на германеца отново попаднаха и опитните Мартин Петров и Стилян Петров.
Списъкът с играчи ще бъде редуциран в неделя до 22-ма играчи. Те ще се съберат на лагер в Правец на 29 август. Срещата с Англия на 2 септември ще се играе в София, а четири дни по-късно трикольорите гостуват на Швейцария. За квалификацията с швейцарците българските фенове ще плащат по 50 швейцарски франка, които се равняват на 85,70 лева.