Баскетболистите на Франция победиха Сърбия с 80:77

Турнирът в Лондон бе последна проверка за Сърбия и Франция преди старта на европейското първенство в Литва.

22.08.2011 | 16:08
Баскетболистите на Франция победиха Сърбия с 80:77

Пета поредна победа записаха баскетболистите на Франция в предолимпийския турнир в Лондон. Петлите надиграха Сърбия с 80:77. Срещата не започна добре за плавите и още на почивката французите имаха преднина от  17 точки. В средата на третата част авансът им стигна до 23 точки. Сърбите обаче, не се предадоха и със страхотна игра в нападение и в отбрана, стопиха преднината на съперника си и дори излязоха напред в резултата. Воден от звездата в Националната баскетболна асоциация Тони Паркър, отборът на Франция стигна до победата в последната минута на двубоя. За играч на мача бе избран именно плеймейкърът на Сан Антонио Спърс, който завърши с 24 точки и 6 борби, а Никола Батюм добави 14. За сърбите също с 14 точки се отличи Коста Перович, а Александър Рашич се отчете с 11.
 „Беше страхотен турнир – заяви след мача Тони Паркър. - Може да видите вълнението върху всяко едно лице тук в Лондон. Мисля, че хората са много дружелюбни и срещнахме страхотни отбори. Беше добра  подготовка за нас. Надявам се да се класираме за Олимпиадата и да се завърнем тук догодина“.
Турнирът в Лондон бе последна проверка за Сърбия и Франция преди старта на европейското първенство в Литва. Шампионатът на Стария континент е от 31 август до 18 септември.