Анди Мъри спечели тенис турнира в Синсинати

Неговият опонент в решителната битка - световният номер едно Новак Джокович, се отказа, заради контузия.

22.08.2011 | 12:17
Анди Мъри спечели тенис турнира в Синсинати

Шотландецът Анди Мъри спечели титлата на мъжкия турнир по тенис от сериите Мастърс  в Синсинати с награден фонд 2. 43 млн. долара. Неговият опонент в решителната битка - световният номер едно Новак Джокович, се отказа, заради контузия.
Мачът започна отлично за Мъри, който поведе с 3:0 гейма в първия сет. Джокович успя да повиши нивото си на игра, но така и не се върна в срещата и първият сет бе спечелен от шотландеца с 6:4. Във втория Мъри отново поведе с 3:0 гейма и тогава лидерът в световната ранглиса при мъжете – Джокович, поиска прекъсване. След кратка пауза сръбската тенис звезда обяви, че не може да довърши двубоя заради контузия в рамото. Все още не е ясно колко сериозна е тя и дали Джокович ще може да игра на Откритото първенство на Съединените американски щати.

Едно е сигурно – няма добри загуби – заяви след мача Джокович. - Единственото хубаво нещо е, че има седмица, осем дни по-точно, преди старта на US Open. Mисля, че времето е напълно достатъчно, за да се подготвя.”
Това е втората загуба на Новак Джокович през този сезон при 54 победи. Шотландецът Анди Мъри, който е поставен под номер 4 в основната турнирна схема, постигна четвъртата си победа срещу Джокович при 6 победи за сръбския тенисист в мачовете между двамата.

 „Седмицата бе страхотна за мен – заяви Анди Мъри. - Победих добри играчи и не загубих сет. Щеше ми се да спечеля като мача се доиграе. Победата над Джокович е хубава, но ми се иска да го победя и след три седмици на US Open. Чувствам се перфектно в турнирите от Големия Шлем. Те са и моята цел тази година.
Анди Мъри получи чек за 496 хиляди долара и 1000 точки за ранглистата на Асоциацията на тенисистите-професионалисти, а Джокович - чек за 243 200 долара и 600 точки за ранглистата.
награден фонд, чек, ранглиста, тенисист,