БФС вече има 40 % от милионите за телевизионните права

Това заяви на специална пресконферениция Валентин Михов, чиято фирма държи правата за футболната „А“ група.

19.08.2011 | 16:47
БФС вече има 40 % от милионите за телевизионните права

Шестте милиона лв. банкова гаранция за телевизионните и радио права за излъчване на сезона във футболната „А“ група са осигурени. Валентин Михов, чиято фирма държи правата, обяви че има и банкова гаранция за въпросната сума.
Михов обясни как ще бъдат разпределени 5 млн. лв., като подчерта, че 40 % от тях вече са преведени на Българския футболен съюз.

Парите се разпределят от отборите по следния начин – първа вноска от 40-те процента се дели между всички по равно. Следващите траншове ще се изплащат по примера на Англия, Франция и Италия. Или от петте милиона се изваждат 2. Останалите три милиона се разделят спрямо точките на отборите в класирането. 8 точки се добавят от Купата на България, като носителят й взима 5 точки, а другият финалист - 3. Засега не е определено по колко точно ще се плаща за една точка.
В първите два кръга директно се излъчваха по три двубоя от А група, но почти сигурно от следващата седмица ще се предава и четвърти. Михов обеща, че програмата до края на шампионата ще бъде ясна в понеделник.
Бившият президент на Професионалната футболна лига заяви, че е готов да предостави всички документи около договорите за телевизионни права, както и да бъде направена пълна финансова ревизия.