Джокович постигна 54-ата победа за сезона

Надал също продължава напред в Синсинати.

18.08.2011 | 16:53
Джокович постигна 54-ата победа за сезона

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна във втори кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати, след като загуби от Давид Ферер с 4:6, 6:1, 7:5. Първата ракета в света Новак Джокович продължава напред в надпреварата, след като записа 54-ата си победа за сезона.
Джокович победи без особени затруднения представителя на домакините Райън Харисън с 6:2, 6:3. Сърбинът се справи със съперника си за едва 76 минути. Той бе почти безупречен при подаванията си, записвайки три аса и 73 % спечелени точки на първи сервис.
19-годишният Харисън, също като Анди Родик преди няколко дни, загуби самоконтрол и изстреля няколко топки към трибуните. Страстите охлади главният арбитър, който предупреди американецът по време на втория сет.
 „Успехите ми се дължат на факта, че не подценявам съперниците си, били те квалификанти или състезатели от Топ 10 – заяви на пресконференцията след мача Джокович. - Искам да съм готов физически за US Open, който започва след малко повече от седмица.“
Следващият съперник на Джокович е Радек Щепанек. Напред в Синсинати продължава и Рафаел Надал. Испанецът записа първата си победа за сезона на твърди кортове, след като се наложи над Жулиен Бенето с 6:4, 7:5. Рафа имаше проблеми единствено с ретурите и допусна множество грешки, но това не се оказа фатално за крайния изход на двубоя
Анди Мъри пък се справи с Давид Налбандян с 6:4, 6:1. След равностойния и оспорван първи сет, британецът тотално надигра съперника си през втората част и продължава напред, където ще срещне американеца Алекс Богомолов.