Серина Уилямс с 12-та поредна победа

Серина, която в последния месец спечели турнирите в Станфорд и Торонто ще се изправи в следващия кръг срещу Саманта Стосър.

17.08.2011 | 16:21
Серина Уилямс с 12-та поредна победа

Швейцарецът Роджър Федерер прекъсна серията си от две поредни загуби от Хуан Мартин Дел Потро и в среща от втори кръг на турнира в Синсинати се наложи над аржентинеца с 6:3, 7:5. Следващият противник на Федерер е американецът Джеймс Блейк, който победи италианеца Фабио Фонини с 6:4, 6:2.

Френският тенисист Жил Симон също продължава напред в турнира в Синсинати. Осемнадесетият в Световната ранглиста при мъжете елиминира трудно и след обрат единадесетия Юрген Мелцер от Австрия с 2:1 сета. В първия се стигна до тайбрек, който бе спечелен от Мелцер със 7:6.

Австриецът бе доста колеблив във втория и го загуби с 3:6, за да се стигне до третия, където отново се игра тайбрек, а Симон надделя със 7:5.

Първия кръг прескочиха и други двама французи Жо-Вилфред Цонга и Мишел Льодра, както и Николай Давиденко от Русия, Николас Алмагро от Испания и Радек Щепанек от Чехия.  Втория кръг преодоля чехът Томаш Бердих, който надигра със 7:6, 6:0 аржентинеца Хуан Монако.

Американката Серина Уилямс постигна 12-а поредна победа, след като в среща от първи кръг на турнира в Синсинати победи с 3:6, 6:7 чехкинята Луцие Храдецка.  Бившата номер едно при жените водеше във втория сет с 5:1, но успяха да го спечели едва след тайбрека. Серина, която в последния месец спечели турнирите в Станфорд и Торонто ще се изправи в следващия кръг срещу Саманта Стосър. Именно с австралийката тя спори и на финала в Торонто преди седмица. Стосър се класира за втория кръг н Синсинати след победа с 6:3, 6:1 над Елени Данилиду от Румъния.

В 21.00 часа българско време първата ни рекета Григор Димитров излиза срещу най-добрия испански тенисист Давид Ферер. Двубоят ще се играе на втория по големина корт.