Спас Делев заменя Мартин Петров срещу Беларус

Мартин Петров и Стилиян Петров може да се завърнат в националния отбор за мача с Англия.

09.08.2011 | 15:08 Редактор: Ваня Симонска
Спас Делев заменя Мартин Петров срещу Беларус

Селекционерът на националния отбор по футбол Лотар Матеус определи Спас Делев като достоен заместник на Мартин Петров, както за предстоящата контрола с Беларус, така и занапред, заяви селекционерът на националния отбор по футбол Лотар Матеус преди заминаването на отбора за Беларус.
По отношение на решението Мартин Петров и Стилиян Петров да не бъдат включени в отбора за предстоящия мач Матеус коментира:
„Не ги повиках, защото първенството в Англия започва тепърва и двамата не са в оптимална форма, а и искам да видя как младите момчета ще се справят без тяхното присъствие на терена.“
Представителният ни отбор замина за Минск тази сутрин с група от 18 футболисти. Към тях се присъедини и вратарят на Левски Пламен Илиев. Единствено халфът на руския Терек Благой Георгиев ще чака съотборниците си направо в столицата на Беларус.
В следващите дни се очаква Лотар Матеус да проведе разговори с президента на българския футболен съюз Борислав Михайлов относно новия контракт на германския специалист и неговите планове за развитието и подмладяването на националния отбор. Михайлов коментира и спекулациите около опитните Мартин Петров и Стилиян Петров, които не бяха повикани за проверката в Минск.
„Идва мачът с Англия и ще бъдат включени различни играчи,“ отбеляза Борислав Михайлов.  
Преди проверката с Беларус трикольорите ще наблегнат на физическата подготовка и тактиката. Двубоят е от 20 часа българско време, а тимът ни се прибира обратно в България в четвъртък по обяд.