Парагвай се класира за финала на Копа Америка без победа

Парагвайците записаха пето равенство и успех с 5 на 3 при дузпите срещу Венецуела в сблъсъка помежду им от полуфинала на турнира.

21.07.2011 | 17:50
Парагвай се класира за финала на Копа Америка без победа

Националният отбор на Парагвай по футбол се класира за финала на Копа Америка без победа. Странно, но факт. Парагвайците записаха пето равенство и успех с 5 на 3 при дузпите срещу Венецуела в сблъсъка помежду им от полуфинала на турнира.
Играчите на загубилия тим, обаче, могат само да съжаляват за пропуснатия шанс за победа - техен гол бе отменен при доста спорна ситуация.  Освен това удариха и три греди. В 103-ата минута Парагвай остана с 10 души на терена, след като Сантана получи втори жълт картон. Всички изпълнители на парагвайците реализираха от бялата точка, докато Лусена пропусна за Венецуела и това се оказа фатално.
След последния съдийски сигнал напрежението ескалира и футболисти, и хора от треньорските щабове на двата отбора се сбиха на терена. Наложи се намеса на полицията, която ескортира съставите към съблекалните. За трофея на финала на Копа Америка ще спорят Парагвай и Уругвай. Срещата ще се играе на 24-и юли.