Димитър Илиев е най-добрият автомобилен пилот за юни

Петкратният шампион в най-престижното родно състезание спечели най-много гласове в допитването до 26 редакции.

12.07.2011 | 16:15
Димитър Илиев е най-добрият автомобилен пилот за юни

Димитър Илиев е най-добрият автомобилен пилот на България за месец юни. Петкратният шампион в най-престижното родно състезание спечели най-много гласове в допитването до 26 редакции. Илиев е получи 19 вота, като остави след себе си Петър Гьошев с 5 гласа. Наградата той получава за триумфа си на  „ Рали Сърбия“, която Димитър Илиев определи като трудна заради високите температури и старта на чужд терен.
Въпреки успеха в шампионата на Сърбия, Илиев все още не може да преглътне разочарованието на „Рали България“, което се проведе през уикенда.  Той завърши пети в генералното класиране, като спечели седем от десетте специални етапа, но заради спукана гума изостана във времето.
„В началото на състезанието си казах, че ако сам не се победя на това рали, няма кой да ме победи – коментира пред медиите Илиев. - За съжаление така и стана - още на първата отсечка допуснах грешка – спуках предна дясна гума и докато успеем да я сменим, загубихме три минути. В днешния формат на ралитата и в начина, по който се провеждат, няма как да бъдат избити толкова много минути.“
Илиев призна, че обмисля следващата година да участва във всички кръгове от европейския шампионат по автомобилизъм на шосе.  Най-изявеният български пилот призна, че са му необходими около 250-300 хил. евро за добра подготовка и участие.