Потвърдиха положителната проба на колездача Колобньов

Александър Колобньов кара за отбора на Катюша и до момента на изваждането му от състезанието се намираше на 69 място в генералното класиране.

12.07.2011 | 15:02
Потвърдиха положителната проба на колездача Колобньов

Френската антидопингова лаборатория потвърди положителната проба на Александър Колобньов. Забраненият стимулант, който е открит в кръвта на руския колоездач по време на Обиколката на Франция, е хидрохлоротиазид. Пробата бе взета след етапа на 6 юли, а това е първият положителен допинг тест по време на шампионата.
Колобньов кара за отбора на Катюша и до момента на изваждането му от състезанието се намираше на 69 място в генералното класиране. Руснакът има четири дни на разположение, за да поиска втора проба на урината. Към момента от клуба му не са излезли с официално становище по случая.
Хидрохлоротиазидът се използва за лечение на високо кръвно налягане, както и за изчистване на натрупани течности в тялото, причинени от сърдечна недостатъчност, цироза на черния дроб, проблеми с бъбреците или пък за затъмняване и изчистване на други препарати и лекарства.