България ще е домакин на Световното по волейбол догодина

Международната федерация по волейбол официално потвърди новината.

04.07.2011 | 14:38
България ще е домакин на Световното по волейбол догодина

България ще е домакин на финалите на Световната лига догодина. Международната федерация по волейбол официално потвърди новината. Така София, и по-конкретно новата мултифункционална спортна зала на 4 километър, ще приеме през 2012 г. най-силните тимове при мъжете в света, които ще определят новия носител на трофея в най-комерсиалния турнир от спорта.
За първи път България получава такава висока чест, като Лигата съществува от 1990 година. Интересното е, че домакинството ни идва седмици преди юбилейните Летни олимпийски игри в Лондон, които ще се проведат за 30 поредна година.
Мъжкият ни национален отбор ще се класира за финалната фаза в Световната лига по право като домакин.
Междувременно Международната федерация по волейбол смени програмата на България за предстоящите финали в Световната лига в Полша. Националите вече се намират в Гданск. Според новия график първият съперник на трикольорите остава домакинът Полша. Двубоят е на 6 юли от 21 часа българско време. Ден по-късно излизаме срещу Аржентина, а в последната среща от групата, тимът, воден от Радостин Стойчев, се изправя срещу Италия.