Баскетболният Лукойл Академик е отбор на месец май

Клубът заслужи приза, заради деветата си поредна титла в първенството.

15.06.2011 | 18:53
Баскетболният Лукойл Академик е отбор на месец май

Баскетболният Лукойл Академик пребори конкуренцията на футболните ЦСКА и Литекс в анкетата за отбор на месец май. Клубът заслужи приза  с деветата си поредна титла в първенството и изпревари футболния първенец Литекс, както и ЦСКА, който спечели купата на страната.
Все още не е ясно в кой от евротурнирите ще участва Академик, но спортният директор Сашо Везенков призна, че втората по сила надпревара Eurocup е по-реална, отколкото най-престижната - Евролигата.
Огромна неяснота има и около състава на шампиона за новия сезон, предимно около чуждестранните играчи. Тимът ще опита да задържи със сигурност Травис Питърсън и Брендън Хийт и ще търси попълнения за позицията гард и крило. Лукойл обмисля и привличането на един от двамата близнаци и националите на България Деян и Калоян Иванови.
Ръководствата на Левски и Лукойл Академик обмислят организирането на съвместен турнир в новата мултифункционална зала в София. Идеята е да бъдат поканени и два европейски шампиона – настоящият Панатинайкос и бившият Барселона. Турнирът е планиран за месец септември.