Художествената гимнастика с изпълнен разходен бюджет

Днес приеха два нови клуба към Българска федерация по художествена гимнастика.

14.06.2011 | 15:12
Художествената гимнастика с изпълнен разходен бюджет

Два нови клуба бяха приети за членове на Българска федерация по художествена гимнастика на Общото събрание на централата. Това са “Теа Денс” от Елин Пелин и софийският “Феникс 10”. С абсолютно мнозинство на делегати от 28 клуба бе приет отчета за дейността на федерацията за изминалата година и бе одобрена програмата за следващата.
Бюджетът за 2010 година е изпълнен по всички разходни пера. Високи оценки за резултатите си получиха ансамбълът при жените, който спечели бронзов медал на Световното първенство в Москва, както и девическия състав за Европейското в Минкс, и Силвия Митев при индивидуалните състезатели.
От федерацията отчетоха, че през изминалата година са предоставили на клубовете 2000 нови уреда, както и други уреди, които са били разпределени на 53 деца от олимпийския резерв.
Основните приоритети за централата до края на годината са организацията на Световната купа на 20 и 21 август в новата спортна зала в София, както и участието на България на Световното първенство в Монпелие, което е квалификация за Олимпиадата в Лондон.