Анди Родик стартира успешно тенис сезона на трева

Американският тенисист записа победа над Фелисиано Лопес от Испания със 7:6, 6:7, 6:4 във втория кръг на турнира в Лондон.

08.06.2011 | 16:29
Анди Родик стартира успешно тенис сезона на трева

Бившият номер 1 в световния тенис Анди Родик стартира успешно сезона си на трева. Американският тенисист записа победа над Фелисиано Лопес от Испания със 7:6, 6:7, 6:4 във втория кръг на турнира в Лондон. Родик отпадаше още в първия кръг на последните три турнира, в които участва, а заради болки в рамото не се включи в Откритото първенство на Франция.
В друга среща от турнира в “Куинс” аржентинецът Хуан Мартин Дел Потро нямаше никаква затруднения срещу Денис Истомин от Узбекистан и го срази с 6:4, 6:2. Дел Потро се разтегна в началото на мача и дори бе превързан след първия гейм, но това не му попречи да довърши успешно срещата. Следващият му съперник е Игор Куницин.
Категорична бе и победата и на Фернандо Вердаско, който надделя над французина Никола Маю с 6:2, 6:3. Испанецът направи много силен мач и почти не допусна непредизвикани грешки.
Напред продължава французинът Жо-Вилфред Цонга, който изгуби само един гейм срещу германеца Микаел Берер и приключи срещата с 6:0, 6:1.