България потенциален домакин на първенства по хокей на лед

Това ще се случи, ако новата мултифункционална зала бъде оборудвана и с ледена площадка, както обеща по-рано министърът на спорта Свилен Нейков.

06.06.2011 | 15:59
България потенциален домакин на първенства по хокей на лед

Звезди от Континенталната хокейна лига може да гостуват в България още догодина. Това ще се случи, ако новата мултифункционална зала бъде оборудвана и с ледена площадка, както обеща по-рано министърът на спорта Свилен Нейков.
“През 2012 година България ще е домакин на две световни първенства по хокей на лед – за мъже и за юноши до 18 години в дивизиите, в които се състезаваме – заяви Пламен Веселинов, член на Управителния съвет на Федерацията по хокей на лед. - Двубоите ще се играят в София. Страната ни ще участва и в новоучредената Балканска лига, заедно с още осем страни - Словения, Хърватска, Сърбия, Турция, Гърция, Румъния, Босна и Херцеговина и Македония. Тя ще включва национални отбор до 16 години,” отбеляза още Веселинов,.
 “До края на годината в Белград предстои и среща, на която да се реши организирането на съвместно първенство или купа на турнирен принцип за мъжките клубни отбори – коментира Красимир Кръстев, президент на БФ Хокей на лед. - В него по план ще се включат Сърбия с 4 тима, България с два, а Босна и Македония с по един отбор.