Пирин пред изпадане

Футболистите бойкотират тренировки.

26.04.2011 | 16:10
Пирин пред изпадане

Футболният Пирин Благоевград е пред сериозна угроза да се сбогува с А група. Финансовите проблеми в клуба нямат край, като отборът остана дори без футболисти. „Орлетата” бойкотираха сутрешната  тренировка заради неизплатени заплати и премии. Играчи от Пирин разкриха, че от встъпването на власт в благоевградския тим на Емил Наков са взимали пари само два пъти. Голяма част от тях живеят на заеми, тъй като цяла пролет не са получавали финансови възнаграждения.
Футболистите изложиха исканията си пред ръководството на клуба и ако те не бъдат изпълнени, то няма да играят срещу Берое в мач от 24-ия кръг на шампионата на 30 април. Още през зимата Пирин се раздели с голяма част от бившите вече играчи заради неизплатени заплати и премии. Само няколко месеца по-късно картината се повтаря, а положението дори се влошава. Преди дни от стадион „Христо Ботев” в Благоевград дори бяха демонтирани вратите на терена заради неизплатени задължения към фирмата, която поддържа съоръжението.
По същата причина бе конфискуван и клубният автобус. И макар Пирин да се представя добре в шампионата и да стигна до полуфинал в турнира за Купата на България, ситуацията в този клуб с традиции се влошава все повече.
Най-интересното е, че всеки от ръководните фигури бяга от отговорност и си прехвърлят взаимно вината за лошото финансово състояние на тима. Не е изключено Пирин да доиграе първенството само с юноши. При евентуален бойкот в събота ще бъдат отнети три точки от актива на отбора, както и ще бъде глобен финансово. При повторно неявяване на официален мач – санкцията е директно изхвърляне от елита.