Нов протест на НСА

Студентите от националната спортна академия излязоха на втория си протест срещу заграбването на базата в Несебър.

14.04.2011 | 16:14
Нов протест на НСА

Студентите от националната спортна академия проведоха втория си протест срещу заграбването на базата в Несебър. Младежите се събраха пред столичния храм ‘”Александър Невски’’. Въпреки студеното време, десетки студенти излязоха, за да демонстрират, че няма да се откажат от това да защитят правата на учебното си заведение. Макар че протестът бе анонсиран като мирен на мястото на събитието имаше засилено полицейско присъствие. В подкрепа на своите колеги бяха дошли и много учащи в други висши учебни заведения. Демонстриращите развяваха трибагреника и знамена с герба на НСА, бяха издигнати плакати. Към протеста се присъединиха и преподаватели от спортната академия.
Още преди седмица ръководството и студентите от НСА започнаха своите протести. Исканията им са да бъдат върнати незаконно отнетите зами от базата в Несебър. Апетитното парче земя вече 12 години е обект на съдебни битки. Първата проява на студентите бе шествие, започнало от арката на академията.
Министърът на спорта Свилен Нейков изрази своята подкрепа към протестиращите. Той се надява съдът да вземе правилното решение и да върне земите на НСА.