Манчестър Юнайтед разплака Челси

„Червените дяволи” победиха лондончани с 2:1 на „Олд Трафорд” и с общ резултат 3:1 се класираха на полуфинал.

13.04.2011 | 16:10
Манчестър Юнайтед разплака Челси

Манчестър Юнайтед разплака за пореден път Челси като ги изхвърли от Шампионската лига. „Червените дяволи” победиха лондончани с 2:1 на „Олд Трафорд” и с общ резултат 3:1 се класираха на полуфинал. Българинът Димитър Бербатов така и не се появи в игра.
В 27-ата минута Ернандес изведе Юнайтед напред в резултата, но голът бе отменен заради засада. Две минути преди края на първата част, обаче, Чичарито се реваншира и откри за 1:0. В 70-ата минута Челси остана с човек по-малко на терена, след като Рамиреш си изпроси втори жълт картон. Седем минути по-късно футболистите на Карло Анчелоти се върнаха в мача с гол на Дидие Дрогба, но секунди след това радостта им бе помрачена от Джи Сунг Парк, който прати топката в мрежата на Петер Чех за 2:1. И при двете попадения на Манчестър Юнайтед основна заслуга имаше ветеранът Райън Гигс.
В другия мач-реванш от четвъртфиналите Барселона се наложи над Шахтьор Донецк с 1:0 като гост и с общ резултат 6:1 се класира за следващата фаза на турнира. Единственото попадение отбеляза Лионел Меси. За аржентинеца това рекорден 48 гол през този сезон.
Тази вечер битката в Шампионска лига продължава. Реал Мадрид ще излезе в протоколен мач-реванш срещу английския Тотнъм. Испанците победиха в първия двубой с 4:0 и сега вече гледат към полуфиналите, където ги очаква вечния съперник Барселона. По всяка вероятност звездите на „белите” Кристиано Роналдо, Рикардо Карвальо и Анхел ди Мария ще останат на резервната скамейка, тъй като са застрашени от получаване на жълт картон. За Тотнъм мача пропуска наказаният Питър Крауч.
Последният сблъсък от четвъртфиналите е между Интер и Шалке 04. Италианците ще трябва да заличат паси от загубата с 2:5 в Милано. В състава на „нерадзурите” се завръща Валтер Самуел, който се възстановяваше скъсани коленни връзки. Двубоят пропуска наказаният Кристиан Киву.