Хамилтън и Алонсо няма да обжалват наказанията си

Двамата получиха по 20 секунди допълнително към времената, които бяха дали в надпреварата.

11.04.2011 | 15:09
Хамилтън и Алонсо няма да обжалват наказанията си

Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо няма да обжалват наказанията, които им бяха наложени след състезанието за Голямата награда на Малайзия – втори кръг от шампионата във Формула 1. Двамата получиха по 20 секунди допълнително към времената, които бяха дали в надпреварата. Хамлтън е нарушил правило 20.2, което забранява промяна на траекторията на движение повече от веднъж при защитаването на позиция при желание за изпреварване от друг пилот. Алонсо пък е санкциониран заради това, че предизвика катастрофа.
Още преди началото на сезона от ФИА обявиха, че ще наказват изключително строго всяко погазване на правилника. След финала и двамата пилоти приеха спокойно ситуацията.
”Не съм изненадан, знаех, че ще бъда наказан’’, коментира Хамилтън. Британецът, обаче, не пропусна да каже, че според него поведението му на пистата не е било опасно.
Алонсо определи предизвикания от него инцидент като напълно нормален за състезание. ‘’Опитах се да изпреваря, но за нещастие го ударих. Това е едно от онези неща, които понякога се случват на трасето’’, каза испанецът.
След наказанията Алонсо запази шестата си позиция, но Хамилтън падна на осмо място.