Божинов с отлична асистенция за гола на Парма срещу Бари

Българинът центрира хубаво с левия крак към Амаури, който успя да отбележи с глава и да изравни резултата до 1:1.

04.04.2011 | 00:00
Божинов с отлична асистенция за гола на Парма срещу Бари

Българският нападател Валери Божинов игра близо 25 минути при загубата на Парма от Бари с 1:2. Божинов се появи на терена в 68-ата минута на мястото на Анжело, когато отборът му изоставаше с 0:1. Родният футболист се отличи с асистенция за единственото попадение на домакините в 80-тата минута. Българинът центрира хубаво с левия крак към Амаури, който успя да отбележи с глава и да изравни резултата. В продължението, обаче, Алварес се възползва от грешка в защитата на Парма и оформи крайното 1:2.
В друг мач от 31- вия кръг на серия А, Ювентус спечели с 2:0 гостуването си на Рома. „Черно-белите” изиграха най-силния си мач от началото на сезона и се доближиха  на две точки от Рома във временното класиране. Двубоят на стадион Олимпико започна с много напрегнати ситуации и пред двете врати, но до гол така и не се стигна. Втората част стартира с по- добра игра за гостите.  В 59-ата минута Гросо намери Красич в наказателното поле, а сърбинът хладнокръвно прати топката в долния ляв ъгъл на противниковата мрежа за 1:0.  В 69-ата минута стражът на „вълците” трябваше да се намеси след изстрел на Пепе, а в 72-ата Менез бе много близо до изравняване, но топката срещна гредата. Алесандро Марти удвои резултата след асистенция на Гросо в 74-тата за крайното 2:0.
Олимпик (Марсилия) победи Ланс като гост с 1:0 в последната среща от 29-тия кръг на френското първенство. Гола за успеха на марсилците вкара Лучо Гонзалес в 69-ата минута. До края на срещата домакините на няколко пъти се опитаха да стигнат до изравнително попадение, но без резултат. Олимпик Марсилия – Ланс 1:0.